Szöszmókjaim....

Mai kultúr…..

No hát mit találtam én az előbb a fullhádésen? Egy tök jó bábfilm kezdődött. Kulturális hétvégémbe ez még pont belefért (No betű, no zene…). Csipike volt a mese hőse… Tök jó volt. És, hogy milyen dumák voltak benne….

– Orvos nélkül maradt az erdő !
– Miért? Mi történt Bagoly doktorral ?
– A Kőszáli Sas megszüntette !
– A diplomáját ?
– Nem. Magát Bagoly doktort. Megette…
*
– Én már haragudni sem tudok rád…
– Én sem… Én sem tudok rád.
– Tee? Mi okod lenne haragudni rám?
– Hogy együtt haragudjunk. Az olyan szép lenne……

***
Egy gasztroblogon szórakoztam…. A blogger friss tavaszi tökfőzeléket főzött… Semmi habarás, csak tök meg főzelék meg újhagyma és magával a tökkel sűrítette be….
Magyarán főtt tököt készített hagymával… (figyeled, Bruni ?
J)
Kommentek:
*
Nem is kell ám habarás bele…. Liszt…. Brr….
*
A paprika csak elveszi az ízét…
*
Tök helyett jó a cukkíni??
*
Én meg se szoktam pucolni… Isteni finom…
*
Én csak azt nem értem, miért kell egyáltalán megpárolni? Lereszeled…megsózod… Kész…
*
Sosem értettem ezt a sóval maratást…aztán meg leönteni a levét…. Brr…
*

Komolyan mondom, rég vigyorogtam ilyen jót… Főleg gasztroblogon…
Hát át tudunk esni a másik oldalra eléggé szépen… Ezexerint ha megkívánok egykis tökfőzeléket, akkor a legjobb ha megmosom a tököt oszt a konyhaasztalnál ülve komótosan elharapdálom… Csak természetesen…
Jesszus…
Imádom a tökfőzeléket… És kapaszkodjon mindenki: sok kaporral, sok tejföllel. És egy pici 1 ek. lisztet is teszek bele –hogy ne töklevest egyek… és egy pici pirospaprikát is, hogy ne úgy nézzen ki, mintha már előttem valaki megette volna…
Persze ezt az eretnekséget csak itt merem leírni. Egy gasztroblogon kapnék a fejemre mindenféle zöldséget…..
J

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Gag says:

    Szeretem a tökfőzeléket, pirított hagymásan, kaporral, paprikával, sűrítve. Különben nem főzelék, hanem párolt tök. Vagy nem?

  2. bruni says:

    Figyelek, figyelek… 🙂 Szerintem sem kell mindent megreformálni, a tökfőzelék hagyományosan jó! Mi vöröshagymát teszünk bele (illetve az általad felsoroltakat is). Annyi különbséggel, hogy tönkölyliszttel sűrítem (esetleg keményítővel). De a többi alkotórésze ugyanaz maradt! Na, szerintem tökfőzeléket fogok rendelni, ha legközelebb találkozunk! 🙂

  3. bizonytalan says:

    kéményseprő fronton mi újság?
    mindenki él, egyben van?

  4. Dudus says:

    Jócsinálod a tökfőzeléket… úgykellazt 😀

  5. Eliana says:

    Mindenkinek köszönöm, aki megerősített tökfőzelékbéli meggyőződésemben…. :))
    Bruni, neked NEM főzök… Ahhoz nem vagyok elég bátor… :))


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!