Megnéztem a szlovéniai időjárás előrejelzéseket a jövő hétre… Hááát…. Eddig az volt a bajom, hogy meg fogunk sülni… Mostmár az a bajom, hogy meg fogunk fagyni…. Mondjuk nagyon nem bánnám, ha mondjuk csak 25-26 fokok lennének, de a szélre és az esőre nem vágyom… Na Jó! Már megígértem magamnak, és mindig be is jön az igazsága annak, hogy nem érdemes előre idegeskedni semmin…
Tökéletes idő lesz és kész !!!
Minden tök jó lesz !!
Á. telerakta koordinátákkal a GPSt…. úgyhogy megyünk majd mint a huzat….
Tegnap itt volt Bruni…
Ma próbálja kipihenni a sokkot… J
Nagyjából megmutattam neki a belvárost, bár abszolút nem az a kifejezetten sétálós idő volt. Tűzött a nap, mint az állat…
Viszont a nagy melegre való tekintettel megkíméltem a főztömtől, bár így utólag lehet, hogy jobban járt volna a tökfőzelékemmel…
Próbáltam tájékozódni, (lévén, hogy Bruni vega meg olaszrajongó…) hogy hol adnak ilyen paraméterekkel kajákat, és ezt az éttermet ajánlották ketten is…
Hááát…basszus… Leginkább érdekes volt.
Én aszaltparadicsomos pennét ettem, ő meg tonhalasat…. Najó, még voltak rajta apróbb gezemicék… az enyémen pl. teljesen érthetetlen módon, vékonyra hántolt mandula(?) meg parmezán + fél kiló zsülienre vágott sárgarépa…. az ízorgia meg elmaradt valahol a kanyarban…
Különben is kezdtem berágni, mert az elvártnál jóval később kérdezték meg, hogy vajon mi a búbánatos rossebért ülünk ott….
Szóval miután végiggyalogoltunk a városon, nem tudtam megmutatni a mobilkutat mert nem működött és különben is éppen takarították…
az órajátékot se hallottuk, mert csak 2 óránként galangol, így ezek helyett ehetett egy kis áztatott pennetésztát tonhallal…. J
Jól tartom a vendégeimet, na… (De legalább nem vittem el kapálni meg gyomirtózni… J )
Aztán elzarándokoltunk Kati nénihez, aki egy szobor de most így utólag nem emléxem, hogy Bruni megsimogatta-e az orrát… Lehet, hogy a nagy melegben meg a fényképezkedésben pont azt felejtettük el…. Pedig az szerencsét hoz. Bruni, megsimizted??
Azért mikor hazamentünk főztem egykis sárgadinnyét és az behűtve jól esett… (recept később)
Ja! És hozott saját sütésű finomságos sütit… külön kiemelve G.-t, hogy neki is… Be is hoztam ma, jól megdöntve ezzel a fiúk protein-fehérje-brokkoli diétáját… G. szerint bele van sütve a jing és a jang… Merthogy kétszínű tésztája van és Bruni pont úgy folyatta össze, hogy úgy nézzen ki mint ez a jel…J Így aztán aki ebből eszik, örök egyensúlyban marad…
Ámen!
Kommentek
(A komment nem tartalmazhat linket)
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

Penne növényi tonhallal 😛
?? milyenaza NÖVÉNYI tonhal ??
Szia Csilla! Az igazsághoz hozzáratozik, hogy bruni csak melegvérű állatok húsát nem eszi – azt meg fogalmam sincs hogyan hívják (ovo-lakto-peszkatoriánus??). Na, de Drága Királylány jó kis ellenpromója ellenére, igenis jól éreztem magam, jelentem a lakásban egy szemcse kosszal nem találkoztam, az “olasz” éttermet pedig tabulistára tettük közös megegyezéssel. És voltunk ám a szomszédos várban is, aminek művészeti értékéről inkább nem nyilatkoznék, (merthogy inkább műalkotás, mint épület), de mindenképpen csattanós a szitu, hogy egy Királylány szomszédságában van juszt is egy vár! 🙂 Ja és nem simogattam meg Kati nénit, mert annyira fel volt hevülve a teste, hogy konkrétan a 20 cm-es közelség is másodfokú fokú égési sérüléseket okozott a kezemen. Gábornak meg üzenem, hogy felvetetem a sütit Jin Jang néven a gasztronómiai jegyzékbe, egyúttal azonnal copy rightot írok ki rá. (a névadásért még egyezkedhetünk a részesedésen) 🙂
nagyon jót rötyögtem végig az egész beszámolón, meg Bruni kommentjén is.
ÉLJEN AZ OTTHONI KIRÁLYLÁNYOS TÖKFŐZELÉK!
inkább!:))
azt meg elfelejtettem: Szlovénia meg JÓ LESZ!
annak kell lennie, és kész!
– Szlovénia jó lesz és kész. mentek, pihentek, kikapcsolódtok. az időjárás meg csak egy körülmény. :))
– bruni – szemi-vegetáriánusoknak hívják azokat, akik a tej, tojás mellett az étrendjükbe felveszik a csirkét és a halat is. én is valami ilyesminek vallom magam, azzal a kiegészítéssel, hogy halat bármikor szívesen eszem, csirkét pedig nagyon ritkán. (mert van amikor megkívánom…. nem tudom, hogy olyankor mi fogy el belőlem, de akkor a “csirke kell és kész!-elv” alapján működöm :))
Biem, én nem eszem csirkét… szóval akkor ez mennyire szemi??? Az angol szakirodalom pescatorian-nak nevezi a halevőket, magyar megfelelő pedig, amit kb. írtam. Mondjuk halakban is válogatós vagyok (ponty, keszeg, és egyéb posványlakó édesvizi halak, afrikai harcsa, tengeri halnak nevezett fehér tömb és halrudacska ugyanúgy TABU). De végül is teljesen mindegy. A kaja részt brunival kapcsolatban asszem, teljesen kiveséztük. 😉
Drága Brunellám, eccerűbb lenne látod, ha csak magokat ennél… :)))