Szöszmókjaim....

A szőke, kreatív, gasztroblogger újra száguld….

Néha elkap a vállalkozók szelleme és akkor olyat teszek amivel magamat is meglepem… Pl.: Sohasenem sütöttem még pogácsát… Gondoltam…sütök….
Összegyúrmáztam 25 dkg lisztet, 25 dkg túrót, 25 dkg vajat, meg némi sót… Gyúrtam, gyúrtam hősiesen és most éccakára betettem a frigóba, mert állítólag azt kifejezetten szereti…. Holnap meg kisütöm…..
Nade!
Khm…
Szerintetek van nekem nyújtódeszkám…..ÉS van nekem sodrófám…?!??
Uupsz…
Pogácsatorta?!
Hm?
Pogácsarúd?!
Mos’ mé’?!
Ha mindig mindenki a hagyományokat követi, sose halad előrefele a világ…. Főleg a gasztrovilág. Ahol ugye a kísérletező kedv az egész mindenség hajtómotorja…..
Nekijje….
Ja!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Gag says:

    Rúd, aztán felkarikázod??? Nem kell sodorni. Valami lazító bele? Élesztő sütőpor stb?? Ne hallgass rám, én csak ilyen földhözragadt vén házisárkány vagyok, a mascarpone és tojás nélküli izéd is jó tiramisu lett, pedig megesküdtem volna az ellenkezőjére :).

  2. Motyi says:

    Gagó, te vén házisárkány! Én is ezt a szupi receptet alkalmazom, lassan már húsz éve, ebbe nem kell semmi más csak amit Eliana beletett! :))) (bár én margarinnal szoktam, de tök mindegy)
    Eliana, ez egy nagyon finom sós süti lesz, nem lehet elrontani. 🙂 Nyugodtan nyújtsd ki a konyhapulton, vagy asztalon, én is így tettem, amikor nem volt gyúródeszkám. Sodrófa helyett megteszi egy borosüveg is, bár kicsit macerásabb. 🙂 Puszillak és jó sütést meg boldog új évet! 🙂

  3. Eliana says:

    Köszi csajok a bíztatást… :))
    Pussz


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!